Jeftinije u post sezoni

Bez autora
Aug 24 2011

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 106 hiljada turista. U Nacionalnoj turističkoj organizaciji NTO zadovoljni su sezonom, ali kako bi je produžili najavljuju jeftinije aranžmane i avio letove u saradnji sa Montenegro Airlinesom. Crnu Goru je posjetilo tri odsto više turista u odnosu na prošlu godinu, te da je prihod veći šest odsto. Prema posljednjim statističkim podacima kojima raspolažemo, u Crnoj Gori je boravilo oko 106.926 turista, što je za tri odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Prema procjenama Centralne banke prihodi od turizma upoređujući sa šestomjesečnim periodom prošle godine su veći za 6,6 odsto. Kako bi Crna Gora ostala konkurentna destinacija na turističkom tržištu, iz NTO najavljuju jeftinije paket aranžmane za naredni period. U narednom periodu biće formirani posebni paket aranžmani za post sezonu koji će obuhvatati hotelski smještaj i avioprevoz iz osam destinacija. Biće uključeni Rim, Beč, Frankfurt, Cirih, Ljubljana, London, Pariz i Beograd...

Jeftinije u post sezoniU Crnoj Gori trenutno boravi oko 106 hiljada turista. U Nacionalnoj turističkoj organizaciji NTO zadovoljni su sezonom, ali kako bi je produžili najavljuju jeftinije aranžmane i avio letove u saradnji sa Montenegro Airlinesom.

Pomoćnik direktora NTO Danica Ćeranić je za Radio Antenu M rekla da je Crnu Goru posjetilo tri odsto više turista u odnosu na prošlu godinu, te da je prihod veći šest odsto.

"Prema posljednjim statističkim podacima kojima raspolažemo, u Crnoj Gori je boravilo oko 106.926 turista, što je za tri odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Prema procjenama Centralne banke prihodi od turizma upoređujući sa šestomjesečnim periodom prošle godine su veći za 6,6 odsto", rekla je ona.

Kako bi Crna Gora ostala konkurentna destinacija na turističkom tržištu, iz NTO najavljuju jeftinije paket aranžmane za naredni period.

"U narednom periodu biće formirani posebni paket aranžmani za post sezonu koji će obuhvatati hotelski smještaj i avioprevoz iz osam destinacija. Biće uključeni Rim, Beč, Frankfurt, Cirih, Ljubljana, London, Pariz i Beograd. Ovi aranžmani će biti izuzetno pristupačni i ubijeđeni smo da će i u post sezonu Crna Gora ostati konkurentna na evropskom tržištu", najavila je Ćeranić.

U Budvi i dalje veliki broj turista. U hotelu "Queen of Montenegro" popunjeni su svi kapaciteti, te smatraju da je sezona bila dobra.

Direktor tog hotela Dragan Ivančević smatra da je neophodno promijeniti strukturu gostiju, jer kako kaže, ovogodišnji turisti nikog nijesu obogatili.

"Ove godine čini mi se da smo dobili klijentelu koja je niže platežne moći nego što je to bilo prošle godine i mislim da bi to trebalo da nas zabrine i opomene i da nas usmjeri ka podizanju nivoa naše turističke ponude i kvaliteta ponude kako bi animirali bolju strukturu gostiju koja bi više trošila. Jer se od smještaja niko nije obogatio niti je popunio svoju kasu", tvrdi Ivančević.

Hoteli svakako neće biti prazni u narednom periodu, jer kako kažu u NTO Crna Gora će i ove godine biti lider u kongresnom turizmu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik